Speakeri & Traineri
Vlad Eftenie

Lector Dr. Arh. Vlad Eftenie este membru al asociaţiilor profesionale OAR și RUR. A semnat cercetarea doctorală cu subiectul “Fotografia, instrument metodic de studiu în planul imaginii urbane”. Este lector în cadrul departamentului Sinteza de Proiectare al UAUIM, titular al cursului teoretic “Fotografia ca instrument de studiu şi cunoaștere în arhitectură”. A absolvit UAUIM în 2003 şi Masterul franco-român de Dezvoltare Urbană Integrată în 2005.

Este autor şi co-autor al unor numeroase studii şi proiecte de arhitectură/urbanism în domeniile educaţiei, comercial, administrativ şi rezidențial, în colectivul agenţiei de arhitectură Baumarc Proiect. A publicat numeroase articole în reviste de specialitate având ca subiect arhitectura şi fotografia de arhitectură. Este autor/co-autor al unor numeroase expoziţii de fotografie urbană şi de arhitectură, atât în România (Bucureşti, Timişoara, Baia Mare, Negreşti-Oaş) cât şi în străinătate (Berlin, Lisabona, Toulouse, Padova, Dublin, Veneţia, Viena).

A reprezentat România în cadrul EuroARTPhoto, expoziție cu participare internațională organizată de Ufficio Stampa sub patronajul Uniunii Europene, la Milano și Roma, în 2014-2015.

A iniţiat şi susţinut numeroase workshopuri şi ateliere de fotografie urbană/street/de arhitectură în Bucureşti, Cluj, Braşov, Botoşani, Constanţa. A participat la conferințele Festivalului Internațional de Psihanaliză și Film, ediția 2015. A fost membru în juriul Festivalului Filmul de Piatra, edițiile 2015 și 2019. A fost membru în echipa oficială de fotografi ai Festivalului Enescu, ediția 2015 și colaborator al Radio România Cultural în cadrul rubricii “Orașul vorbește”, din 2016.

A obținut un premiu în cadrul competiţiei internaţionale de fotografie urbană CBRE Urban Photographer of the Year, 2011. De asemenea, este câştigător al secţiunii Open Low Light din cadrul Sony World Photography Awards, 2014.

Vlad Eftenie a fost inclus în galeria “Forbes Heroes” de către publicația Forbes România, în 2016.