Speakeri & Traineri
Victor Lax

Pentru Victor, fotografierea nunților reprezintă mai mult decât fotografierea momentelor-cheie: aruncarea orezului, primul dans, schimbul de verighete etc.. A fotografia nunta pentru el înseamnă a spune povești, povești despre oameni, oameni care acționează și interacționează ca oameni. El alege să se concentreze asupra lucrurilor mici și mari în egală măsură, considerând că scopul său ca fotograf este să interpreteze fiecare dintre aceste momente în felul său. Aceasta nu înseamnă că nu fotografiază momentele grozave ale nunții, dar își canalizează toată energia în captarea acelor momente care se întâmplă cu câteva secunde înainte sau câteva secunde după momentul-cheie. Victor îi încurajează pe colegii de breaslă să-și descopere identitatea de fotografi și să știe ce anume urmăresc în ziua nunții.

Víctor Lax s-a născut în 1979 într-un mic sat din provincia Huesca (în nordul Spaniei). Curând, s-a mutat la Zaragoza pentru a-și continua studiile fotografice. Odată finalizate, și-a început cariera de fotoreporter în Aragon. În următorii zece ani, a făcut cunoștință cu cele mai importante ziare și agenții locale, cum ar fi Agencia EFE sau Heraldo de Aragon.

În prezent, Victor continuă să participe la workshopuri avansate de fotografie la CTA (Zaragoza, Spania), oferindu-i o cunoaștere vastă despre fotografie și noua eră digitală.

Abia în 2009, Victor a cunoscut lumea fotografiei de nuntă, când a fost invitat de mai mulți colegi să-și aplice cunoștințele de fotoreporter aici. Foarte curând a fost cucerit de această nouă lume și a descoperit că există alte stiluri de fotografii de nuntă față de cele clasice. Nimic forțat sau artificial, nimic care ar putea să distorsioneze momentele unei zile speciale pentru doi oameni.

În prezent, Víctor fotografiază nunți în întreaga lume și combină aceasta cu activitatea de predare, oferind seminarii și workshopuri în multe țări diferite, cum ar fi: Mystic Seminars (EEUU), Silk Festival (India), Master Class Photographers (Mexic), Conferința Fearless Europe (Ungaria), Anfm Convention (Italia), Peps (Franța), Ninedots (Marea Britanie), Efti (Spania) și multe altele.

Recent, Victor a fost numit pentru a treia oară Fotograful Anului de către prestigioasa asociație globală de nunți Fearless Photographers.